Ce trenduri în sănătate și wellness vor apărea în 2024?

Domeniul sănătății și al wellness-ului evoluează rapid, influențat de inovații tehnologice, schimbări culturale și noi descoperiri în știință și medicină. În 2024, ne așteptăm la o serie de trenduri fascinante care vor continua să modeleze modul în care oamenii își gestionează sănătatea și bunăstarea. 

Ce trenduri în sănătate și wellness ne așteaptă în 2024?

De la smartwatch-uri care îți monitorizează în timp real starea de sănătate, până la noi abordări legate de sănătatea mentală, în acest articol poți afla de la ce te poți aștepta în 2024 când vine vorba de trenduri în sănătate și domeniul wellness-ului.

Smart tech în continuă creștere 

Smartwatch-urile au fost unul dintre cele mai populare trenduri în sănătate în anul 2023, iar experții prezic că anul 2024 va aduce cu sine și mai multe îmbunătățiri la acest nou tip de tehnologie. 

Dispozitivele purtabile și ceasurile inteligente sunt deja folosite de milioane de oameni din întreaga lume pentru a-și urmări exercițiile fizice, somnul, bătăile inimii, dar și alte măsurători de sănătate. În 2024, acestea vor continua să adauge tot mai multe funcții de screening, pentru a ne avertiza cu privire la problemele de sănătate înainte ca acestea să devină probleme mai mari.

Tehnologia IA rămâne la putere

Inteligența artificială (IA), care este deja încorporată în unele medii de sănătate, va deveni, de asemenea, o parte din ce în ce mai mare a vieții noastre în 2024. Vom vedea o creștere în servicii medicale ce se folosesc de IA pentru a interpreta diverse rezultate în mod cât mai corect, și pentru a genera recomandări personalizate pe nevoile pacientului.

Studii științifice, nu știri de senzație

Dezinformarea la nivelul mass-media va persista, fără îndoială, în 2024, dar experții spun că cititorii vor consuma mai mult conținut online susținut de studii clinice și cercetări.

Cel mai important lucru atunci când citești conținut online sau pe social media este să verifici sursele informațiilor prezentate. Noi, aici la Dahna, vom continua și în 2024 să îți aducem noutăți și informații de calitate din surse bine documentate pe blogul nostru

Dietele pe bază de plante rămân în lumina reflectoarelor

Când vine vorba de trenduri în sănătate, nu putem să nu vorbim despre dietele vegane și vegetariene. În 2023, în țări precum Marea Britanie și Olanda aproximativ 4% din populație a declarat că urmează dieta vegană. Datorită unui număr crescut de articole ce menționează beneficiile dietelor pe bază de plante asupra sănătății dar și a mediului, aceste procentaje cu siguranță vor crește în 2024.

Meniu bazat pe dieta mediteraneană, prezent în aplicația Dahna
Exemplu de meniu vegetarian din aplicația Dahna

Prioritizarea activităților sociale

În urma pandemiei de COVID-19, s-au putut observa efectele devastatoare la nivelul sănătății mentale dar și fizice ale izolării sociale.

În 2024, oamenii vor fi mai deschiși la ideea de a participa în diferite activități sociale. Activități precum sporturile de echipă nu doar ne ajută corpul să se mențină sănătos prin activitate fizică, dar ne oferă și posibilitatea de a socializa cu alte persoane și a reduce stresul vieții de zi cu zi. 

Sănătatea mintală și cea fizică – mână în mână

Timp de mulți ani, asistența medicală fizică și cea mintală au fost relativ izolate una de cealaltă. Pandemia COVID-19 a adus cu sine multe schimbări asupra acestui lucru – în prezent, se recunosc din ce în ce mai mult legăturile dintre bunăstarea fizică și cea mintală, și nevoia unor tratamente ce iau ambele aspecte ale sănătății umane în calcul. 

Printre exemplele de acțiune în 2024 se vor număra furnizorii de asistență medicală de primă linie, cum ar fi medicii de îngrijire primară, care vor depista din ce în ce mai des modurile în care problemele de sănătate mintală pot avea un impact asupra tratamentului și recuperării afecțiunilor fizice.

Dahna este alături de tine și în 2024!

Dahna rămâne aliatul tău principal în monitorizarea sănătății inimii tale și în construirea unui stil de viață sănătos, activ, și al unei alimentații nutritive. Continuă-ți călătoria spre o inimă sănătoasă și în 2024!

Leave a comment