Noua versiune a health app-ului Dahna PRO s-a lansat!

Noua versiune Dahna PRO este listată în Google Play Store și App Store , și îți aduce o serie de beneficii în plus față de versiunea gratuită ce te vor ajuta să-ți atingi mai ușor și eficient obiectivele de sănătate și nutriție.

Mai jos, poți afla tot ce trebuie să știi despre toate funcționalitățile pe care ți le aduce varianta PRO a acestei aplicații de nutriție și sănătate, precum și cum te pot ajuta acestea să îți îmbunătățești starea inimii pe termen lung.

Despre Dahna – aliatul inimii tale în lupta cu bolile cardiovasculare

Aplicația Dahna este un health app lansat în anul 2020, și continuă să fie un aliat fidel al românilor ce se confruntă cu boli cardiovasculare, sau care vor să își îmbunătățească stilul de viață și relația cu mâncarea. La baza aplicației se află o echipă de experți în domeniile cardiologiei, nutriției și ale tehnologiei, precum și numeroase cercetări și studii medicale actuale.

Când vorbim despre Dahna, vorbim despre două versiuni ale acestei aplicații:

 • Aplicația Dahna Basic – varianta gratuită a aplicației
 • Aplicația Dahna PRO – varianta plătită a aplicației

Citește mai jos care sunt diferențele dintre cele două versiuni ale aplicației Dahna, pentru a vedea care este versiunea potrivită pentru tine și obiectivele tale de sănătate.

Despre Dahna Basic – funcționalități de bază

Dacă dorești să încerci această versiune a aplicației, este cum nu se poate mai ușor. Descarcă Dahna de pe Google Play Store sau App Store, și înregistrează-te cu o adresă de email validă pentru a-ți crea un cont. 

După ce ți-ai creat un cont, poți accesa funcționalități de bază ale aplicației precum:

Estimarea riscului cardiovascular pe o durată de 10 ani

Odată ce te-ai logat în contul tău, vei putea completa datele profilului tău, incluzând:

 • Sexul
 • Vârsta
 • Greutatea
 • Înălțimea
 • Nivelul zilnic de activitate fizică

Mai mult decât atât, îți poți înregistra valorile principalilor biomarkeri ai sănătății, mai exact:

 • Tensiunea arterială sistolică
 • Colesterolul total
 • Colesterolul HDL
 • Colesterolul LDL

Utilizând aceste date, algoritmul din spatele aplicației îți va calcula riscul de a suferi de boli cardiovasculare precum atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale pe o durată de 10 ani. Această valoare a riscului te ajută să vizualizezi mai ușor ce aspecte ale stilului tău de viață necesită îmbunătățiri, pentru a putea micșora acest risc.

Recomandări de rețete și meniuri alimentare sănătoase

După ce ți-ai completat profilul cardiometabolic, acest health app îți va pune la dispoziție meniuri alimentare potrivite nevoilor corpului tău. Ai acces la peste 300 de meniuri zilnice, alcătuite din peste 400 de rețete bazate pe principiile dietei mediteraneene. Această dietă este în prezent considerată a fi cel mai bun framework pentru o alimentație sănătoasă, nutritivă și variată, și este în topul dietelor ce scad riscul de boli cardiovasculare. 

Toate meniurile și rețetele Dahna vin cu informații nutriționale legate de numărul de calorii, dar și conținutul de macronutrienți (proteine, carbohidrați, grăsimi). De asemenea, poți selecta preferințe precum meniuri pe bază de pește sau meniuri vegetariene. 

Plan alimentar pentru cumpărături

Să urmezi o dietă poate părea costisitor ca bani și ca timp, dar aplicația Dahna face acest lucru cum nu se poate mai ușor. După ce selectezi meniurile dorite, poți genera tot în aplicație lista completă de ingrediente, de care te poți folosi atunci când faci cumpărăturile săptămânale. 

Astfel, vei ști exact ce să cumperi, și nu vei da bani în plus pe alimente ce vor fi aruncate la finalul săptămânii. 

Video-uri cu antrenamente sportive

Deși o alimentație corectă este esențială pentru o viață și o inimă sănătoasă, ea trebuie combinată și cu activitate fizică regulată.

În aplicație, poți accesa o listă de video-uri cu diferite tipuri de antrenamente sportive pentru începători sau avansați, din care poți selecta ce ți se potrivește cel mai bine.

Despre Dahna PRO – ce îți aduce aceasta în plus

În această nouă versiune a aplicației Dahna PRO vei găsi toate funcționalitățile versiunii Dahna Basic, dar și multe alte funcționalități utile în plus.

Nu doar riscul cardiovascular, ci și cel metabolic

Odată ce începi să folosești versiunea Dahna PRO, îți vei putea calcula și riscul metabolic (riscul de a suferi de diabet în următorii 10 ani) pe lângă cel de a te confrunta cu boli cardiovasculare. Pe lângă valorile biomarkerilor de sănătate din Dahna Basic, îți vei putea înregistra și

 • Glicemia
 • Hemoglobina glicozilată HbA1c
 • Creatinina, ureea, rata de filtrare glomerulară

Verificarea sănătății rinichilor este crucială pentru a preveni problemele de inimă. De exemplu, la fel cum un filtru de apă murdar poate afecta întreaga instalație de apă din casă, rinichii bolnavi pot influența negativ sănătatea inimii. Prin urmare, o evaluare completă a riscului de boli cardiometabolice trebuie să includă și testele pentru funcția renală.

Prevenția este cu mult mai ușoară și eficientă decât tratamentul, iar Dahna PRO îți oferă baza necesară pentru a-ți monitoriza mai atent starea sănătății tale, și să previi aceste probleme pe viitor.

Mai mult decât atât, îți vei putea accesa istoricul datelor cardiometabolice ale profilului tău, pentru a-ți urmări evoluția în mod regulat.

Valori nutriționale complete ale meniurilor Dahna

Deși health app-ul Dahna Basic îți oferă toate informațiile de bază legate de valoarea nutrițională a meniurilor și rețetelor oferite (calorii, macronutrienți), versiunea PRO îți oferă o descriere mult mai detaliată a acestora. Prin versiunea PRO a acestui health app, vei putea afla nu doar cantitatea de macronutrienți dar și cantitatea de micronutrienți (vitamine și minerale) din fiecare rețetă.

Consumul unei cantități adecvate de micronutrienți zi de zi este necesar nu doar pentru inima ta, dar și pentru buna funcționare a întregului tău corp.

Setarea unui obiectiv de reducere în greutate

Deși scăderea în greutate nu ar trebui să fie singurul scop atunci când vorbim de un stil de viață sănătos, ea te poate ajuta să previi anumite boli cardiovasculare și să îți micșorezi riscul de diabet de tip 2.

În aplicația Dahna PRO, vei primi indicații legat de câte kg ar trebui să reduci sau adaugi din greutatea corporală pentru a te menține sănătos pe termen lung. De asemenea, îți poți seta și un obiectiv de reducere în greutate, și poți înregistra regulat noi valori ale greutății corporale pentru a urmări progresul. 

Acest obiectiv poate fi doar cu până la 5 kg mai mult sau mai puțin față de greutatea actuală, și doar până la 1 kg pe săptămână. Studiile ne arată că o scădere bruscă în greutate nu va duce la îmbunătățiri ale sănătății pe termen lung, recomandând în schimb o scădere graduală.

PDF-uri accesibile cu informațiile tale pentru medicul tău

Echipa Dahna își dorește ca aplicația să poată fi folosită drept ”pașaport de sănătate” pentru utilizatorii săi.

Astfel, cu aplicația Dahna PRO, îți poți descărca toate datele profilului tău într-un PDF ușor de accesat, pe care îl poți arăta doctorului tău atunci când mergi la control. 

Alerte și notificări utile

Aplicația Dahna PRO îți aduce în plus și posibilitatea de a activa notificări regulate, pentru a- te motiva mai ușor să urmezi planurile alimentare sau rutinele sportive din aplicație.

Puncte recompensă

Prin noua variantă a aplicației Dahna PRO, îți răsplătim eforturile sănătoase prin puncte recompensă, obținute prin diverse acțiuni efectuate în aplicație, precum generarea profilului cardiometabolic sau urmarea unui meniu alimentar zilnic. Vei putea folosi aceste puncte pentru a obține diverse recompense de la partenerii Dahna, precum reduceri la alimente sănătoase și abonamente gratuite la sală. 

Cum poți accesa varianta Dahna PRO?

După ce ai descărcat versiunea gratuită Dahna Basic și ți-ai creat un profil, vei avea opțiunea de a cumpăra versiunea Dahna PRO. Poți opta fie pentru plata lunară de 3,99 €, sau o plată anuală de 29,99 €. 

Nu-ți face griji – primele 7 zile vor fi gratuite, pentru ca tu să încerci funcționalitățile aplicației și să decizi dacă ți se potrivesc.

Cum poti descarca versiunea PRO a health app-ului Dahna

Alte beneficii ale health app-ului Dahna 

Pe lângă funcționalitățile și avantajele oferite de versiunile Dahna Basic și Dahna PRO, utilizatorii noștri se pot bucura și de alte beneficii semnificative. 

Utilizatorii Dahna PRO primesc o reducere de 25% din partea Laboratoarelor Synevo, atunci când își fac analizele de recoltare a biomarkerilor de sănătate (Glicemie, Colesterol, Hemoglobină glicozilată, uree, creatinină). Această colaborare este menită să îndemne românii să își monitorizeze sănătatea în mod regulat, pentru a reduce ratele de boli cardiovasculare la nivel național.

Utilizatorii aplicației Dahna Basic vor beneficia și ei de o reducere la aceleași servicii, doar de 10%.

În plus, persoanele ce se înscriu la newsletter-ul Dahna pe site-ul nostru vor primi săptămânal prin email noutăți de pe blogul Dahna și informații actuale din lumea medicinei cardiovasculare și a nutriției. 

Dahna Basic sau Dahna PRO – cum decizi?

Așadar, cum alegi versiunea health app-ului Dahna cea mai potrivită pentru tine?

Dacă îți dorești o soluție simplă și eficientă pentru monitorizarea și îmbunătățirea sănătății tale cardiometabolice, atunci versiunea Dahna Basic ar putea să fie potrivită pentru tine. Funcționalitățile versiunii gratuite servesc drept punct de plecare în călătoria spre o inimă și o viață mai sănătoasă. Astfel, versiunea aceasta se va potrivi celor ce și-ar dori o schimbare la nivelul stilului de viață, dar nu știu unde să înceapă. 

Pe de altă parte, dacă vrei să mergi un pas mai departe și să te dedici 100% procesului de îmbunătățire a stilului de viață și a sănătății cardiometabolice, atunci investiția în Dahna PRO îți va aduce cele mai bune rezultate.

În plus față de funcționalitățile ce îți permit o monitorizare cu mult mai detaliată și organizată față de Dahna Basic, aplicația Dahna PRO îți va oferi și acces la puncte recompensă și reduceri la analize medicale, ce vor face costul acestui health app să merite peste măsură. 

Alegerea între cele două variante depinde de preferințele personale și de gradul de implicare pe care îl dorești în monitorizarea și îmbunătățirea sănătății și nutriției tale.

Alege varianta Dahna care ți se potrivește!

Indiferent de ce variantă de health app alegi, poți fi sigur că inima ta îți va mulțumi pe termen lung.

Lasă un comentariu