SanoPass, o soluție inovativă pe piața abonamentelor medicale
Când vorbim despre un sistem de sănătate puternic, vorbim automat despre zona de prevenție, zonă care trebuie să fie o prioritate a unui stat care se vrea a fi numit stat dezvoltat.
Dezvoltarea sistemului de sănătate, cel puțin declarativ, este o prioritate și pentru România. Cine ar putea contesta beneficiile, atât cele de ordin monetar, prin investițiile facute de către furnizori, dar și cele în plan social, prin asigurarea unei calități mai bune a vieții?
O dezvoltare tehnologică și economică a cărei finalitate nu conduce la o calitate mai bună a vieții nu poate fi considerată benefică, oricât progres economic ar presupune.
În menținerea unei calități mai bune a vieții intervine și stimularea dezvoltării unui sistem medical alternativ, bazat pe abonamente, pentru că, evident, determină o reducere a poverii puse pe sistemul public de sanatate, mai ales prin:
- creșterea nivelului de educație medicală, cu accent pe partea de prevenție;
- creșterea nivelului general de sănătate a populației, în special a celei active, care asigură tratarea celor mai multe afecțiuni prin posibilitatea abonatului de a accesa servicii medicale de bază, incluse necondiționat în abonamente de sănătate.
Promovarea unui stil de viață sănătos prin: Prevenție Medicală, Sport și Nutriție într-un singur portal/ platformă, un model de business unic în Europa, este ceea ce realizează SanoPass. „Wellbeing-ul” în accepțiunea completă este definit și printr-o serie de programe care îmbunătățesc sănătatea și starea de bine a angajaților și nu se rezumă doar la activități efectuate în timpul programului.
Platforma SanoPass este o alternativă inovativă, simplă și rapidă la abonamentele medicale clasice, care oferă libertate de utilizare în cea mai variată rețea de clinici independente și cabinete medicale private. Abonamentul medical este un beneficiu extra-salarial deductibil și scutit de taxe pe care companiile îl oferă propriilor angajați în scop de retenție, loializare și scăderea absenteismului. Toate aceste caracteristici fac ca abonamentul medical să fie cel mai convenabil beneficiu extra-salarial din România.
Studiul SanoPass, efectuat pe 504 companii din Romania înainte să ia naștere acest concept, a studiat piața beneficiilor extra-salariale și gradul de digitalizare a angajaților. Așa s-a aflat că cele mai accesate beneficii extra-salariale din România sunt tichtele de masă (beneficii fixe), cu peste 2.5 milione de utilizatori, și abonamentele medicale (beneficii flexibile), cu 1.6 milioane de utilizatori.
Ponderea companiilor care oferă beneficii flexibile a crescut de la 5% în 2010, la 15% în 2019, iar procentul beneficiilor flexibile a ajuns la 7% din venitul total al angajatului.
Când vine vorba de sănătate, românii cheltuiesc cel mai puțin din Europa, sub 3% din venit. Având în vedere că necesitatea hranei este satisfacută prin tichete de masă și cheltuieli extra, SanoPass a identificat un potențial mare de creștere în zona de sănătate și „well-being” (a doua categorie de nevoi din Piramida lui Maslow).
În România, piața abonamentelor medicale este formată din 1.6 milioane de abonați, în creștere cu 15% în fiecare an. Palmed estimează că piața abonamentelor medicale va crește până la 2.1 milioane de abonați până la sfârșitul anului 2021.
Așadar, o soluție inovativă în acest sector nu poate să fie decât binevenită.
Cum funcționează SanoPass?
SanoPass conectează companiile, angajații și clinicile creând un ecosistem în care toată lumea are avanataje, etapele principale fiind:
- Compania oferă angajaților abonamente SanoPass;
- Angajatul își creează cont în aplicația SanoPass;
- Alege clinica în care își dorește să fie evaluat medical;
- Validează vizita prin scanarea codului QR;
- Beneficiază de serviciile medicale solicitate;
- Primește raportul medical sau rezultatele în aplicație.
Mai multe detalii aici: https://www.youtube.com/watch?v=FVVgbEF1-lY