România și consumul de legume și fructe

O lectură de aproximativ 1 minut

De-a lungul timpului, ghidurile internaționale au sistematizat clar caracteristicile unei diete sănătoase care să ajute la reducerea riscului de boli cardiovasculare și alte boli cronice. Printre elementele esențiale ale unei astfel de diete regăsim și consumul a 200-300 grame de fructe/vegetale (legume și zarzavaturi) în fiecare zi.

Datele statistice publicate de EUROSTAT la nivelul anului 2014 au scos la iveală un aspect cel puțin îngrijorător: România ocupă ultimul loc în rândul țărilor Comunității Europene în ceea ce privește consumul de legume și fructe, cu numai 35% din populație care consumă zilnic astfel de alimente.

 

Consum fructe UE

 

Fructele și legumele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, conținând atât micro și macronutrienți extrem de importanți, cât și o mulțime de vitamine, iar cea mai ușoară modalitate de a ne asigura porția zilnică din acești nutrienți este de a folosi Dahna, o aplicație inspirată din dieta mediteraneană, care te ajută să mănânci corect, sănătos, ieftin și fără să pierzi timp.

Descarcă acum aplicația Dahna GRATUIT pentru Android/iOS!

Leave a comment