Legatura dintre un smart phone si alimentația unei inimi sănătoase? Aplicația Dahna

Dieta nesănătoasă a ajuns factorul major de risc de moarte precoce, sunt date statistice recente foarte îngrijorătoare. Dieta nesănătoasă a trecut pe primul loc devansând fumatul și drogurile, alimentația ucide mai mulți oameni decât fumatul. Alimentația nesănătoasă a ucis 10,4 milioane de oameni la nivel global, în 2017, adică o cincime din populația lumii, în timp ce fumatul a ucis 8 milioane, în același an

La nivel global la fiecare 6 secunde, un pacient moare din cauza complicațiilor cauzate de diabet, de boli cardiovasculare și de obezitate. Dacă nu se oprește tendința actuală, peste un miliard de oameni vor muri de boli cardiovasculare (BCV) în prima jumătate a secolul 21. Răspândirea BCV va fi majoritară țările în curs de dezvoltare și o mare parte vor muri la vârstă mijlocie.

Viziunea noastră Cardioscience, o companie privată care are obiectiv principal educația medicală, este putin diferită, vedem ca absolut necesară o schimbare de direcție de la utilizarea tehnologiei pentru a dezvolta îngrijirile de specialitate și medicina de înaltă tehnologie, la focusarea pe utilizarea tehnologiei pentru a dezvolta prevenția primară.

Oamenii își folosesc smartphone-urile pentru multe lucruri, dar nu atât cât ar putea pentru sănătate, în special pentru gestionarea bolilor cronice. În timp ce se lucrează semnificativ la dezvoltarea, validarea și evaluarea acestor aplicații, trebuie să descoperim căi inovative să folosim eficient aplicațiile în practica de zi cu zi și aici vorbim în special de inovare în educație și conștientizare. Tehnologia digitală în sănătate se extinde tot mai mult și integrarea aplicațiilor de sănătate în furnizarea de îngrijiri clinice va fi esențială atingănd potențiale nebănuite. Aceasta a fost abordarea noastră, eu și soțul meu care are o experiență semnificativă în educația medicală am înțeles că aceasta era metoda pentru a ne implica eficient în ceea ce înseamnă schimbarea comportamentelor alimentare nesănătoase o aplicație smart pentru telefon mobil.

insert dispozitivul portabil

De ce o astfel de aplicație?

Ideea acestei aplicații a apărut spontan, în timpul unei sesiuni de cumpărături, mai precis în timp ce, eu și soțul meu ieșeam dintr-un supermarket, neplăcut impresionați de alimentele ultra procesate existente în coșurile colegilor noștri de shopping, gândindu-ne ce util ar fi un instrument care să ofere extrem de rapid lista de cumpărături, de alimente sănătoase, cu exact cantitățile de care are fiecare nevoie, listă generată de meniuri sănătoase. predefinite și luând în considerare un profil propriu cardiometabolic. O aplicație de telefon utilă tuturor celor care doresc să aibă o viață activă și sănătoasă, ferită de boli cardiovasculare sau de alte boli non-transmisibile, dar și celor care vor să economisească timp prețios și bani. Fundamentul întregii construcții, întregului algoritm este reprezentat de recomandările ghidurilor de practică medicală internațională. După cum vedeți subliniem importanța componentei de expertiză medicală, componenta de învățare care poate crea încredere pentru ca userii să fie atașati de un produs creat de experți.

Aplicația Dahna – Diet According to the Healthy Heart Nutritional Approach este destinată celor care vor prevină apariția bolilor cardiovasculare printr-un stil de viață sănătos dar mai ales printr-o alimentație sănătoasă. De curand s-a lansat noua versiune cu o importantă funcționalitate. Astfel, DAHNA evaluează profilul fiecărui utilizator și estimează riscurile de dezvoltare de boli cardiovasculare precum infarct sau accident cerebral vascular, oferind soluția unei diete personalizate pentru sănătatea cardiometabolică. Estimarea gradului de risc (SCORE-OP, scorul Framingham) este proiectat în conformitate cu recomandările experților în cardiologie și ale societăților internaționale de prestigiu precum European Society of Cardiology, European Association of Preventive Cardiology, American College of Cardiology, American Heart Association.

Dezvoltarea acestei functionalități a fost susținută și de compania Genesis Property, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, ca parte a misiunii strategice pentru protejarea sănătății oamenilor.

În România, un om moare la fiecare 4 minute din cauza bolilor cardiovasculare, o statistică de 3 ori mai mare decât media din Uniunea Europeană. Dieta nesănătoasă este răspunzătoare de aproape jumătate din bolile cardiovasculare, iar aplicația mobilă DAHNA urmărește să reducă riscurile acestor boli printr-o dietă cardiometabolică personalizată. În contextul în care foarte mulți români suferă de boli cardiovasculare din cauza dietelor nesănătoase, Dahna are misiunea să contribuie la limitarea incidenței și să susțină oamenii să adopte un stil de viață sănătos. Dahna funcționează ca un asistent personal care are grijă de sănătatea oamenilor, oferindu-le o soluție simplă, accesibilă direct pe telefonul mobil, pentru o dietă special concepută pentru sănătatea inimii.

Cum functionează aplicația Dahna?

Aplicația configurează, în mai puțin de 5 minute, meniuri conform profilului cardiometabolic al utilizatorului și oferă rețete pentru prepararea lor, alături de lista de cumpărături cu toate ingredientele și cantitățile necesare. DAHNA are la bază expertiza cardiologilor și nutriționiștilor și a atras deja o comunitate de peste 26.000 de utilizatori ai platformelor Android și iOS.

În cadrul aplicației, utilizatorii introduc datele personale pentru a crea un profil cardiometabolic și a afla riscurile pentru sănătatea inimii. Primesc recomandări conform Ghidurilor medicale pentru a-și îmbunătăți gradul de risc. Concomitent sunt atribuite personalizat, în funcție de gradul de risc, planuri alimentare terapeutice zilnice. Odată cu respectarea planurilor alimentare și o reevaluare periodică la 6 luni a profilului, aplicația urmărește progresul gradului de risc de a face o boala cardiovasculară în următorii 10 ani, dar și progresul parametrilor care stau la baza calculării acestui risc cum ar fi tensiunea arterială, colesterol total sau HDL, LDL cholesterol.

În curând aplicația va conecta utilizatorul la magazinul local pentru a găsi cele mai bune oferte pentru lista de alimente sau meniuri și a primi acasa sau acolo unde este nevoie meniurile comandate. Acest instrument smart oferă un antrenor personal în alimentație sănătoasă care să conecteze sfaturile și expertiza medicală cu oferta alimentară a retailerilor  printr-o experienta plăcută de shopping.

Factorii de risc cardiovascular tradiționali pot prezice cine va dezvolta boala coronariană la fel de precis ca un test genetic sofisticat, acestea sunt concluziile unui studiu. Dacă nu ai descarcat încă aplicația gratuită Dahna o poți face acum. Dacă nu ai acces la un test genetic, acum ai acces gratuit la aplicația Dahna. O puteti descărca gratuit din AppStore sau Google Play.

Sursa AICI

Lasă un comentariu