Inovație românească – dispozitivul care ascultă și vorbește cu inima ta oriunde te-ai afla

O lectură de aproximativ 5 minute

Startup-ul românesc CardioMedive a dezvoltat un dispozitiv de telemedicină inovator pentru examinarea și monitorizarea la distanță a pacienților. Acest dispozitiv se dorește a fi un instrument foarte util în contextul actual al COVID-19.

În urmă cu 3 ani, CardioMedive a început dezvoltarea de la zero a unui sistem complet de consult medical și monitorizare, compus dintr-un dispozitiv medical fără fir, portabil, care aplicat pe pieptul unui pacient, poate măsura încontinuu un set complet de parametri fiziologici și vitali. Majoritatea dispozitivelor existente pe piață măsoară doar un set limitat de parametri.

Dispozitivul portabil măsoară cu acuratețe ECG-ul, Ritmul cardiac și variabilitatea acestuia,  oxigenarea sângelui (SpO2), cadența respiratorie, tensiunea arterială și trendul ei, temperatura corporală, activitatea și postura corpului. În acest fel se poate realiza monitorizarea și analiza continuă a semnelor vitale importante, permițând depistarea timpurie a urgențelor medicale.

Soluția vine în ajutorul mai multor nevoi foarte răspândite, cum ar fi îngrijirea bolnavilor cronici (în special a celor în vârstă și care se deplasează cu greutate), diagnosticarea bolilor cardiovasculare, monitorizarea sarcinii, monitorizarea pacienților pe perioada internării în spital și post externare, asistență medicală și consult imediat 24/7 la domiciliu.

Un mare avantaj al dispozitivului, mai ales în contextul actual, este că presupune contact zero între pacient și medic, astfel fiind prevenit riscul de infectare a cadrelor medicale. Totodată, prin dispariția necesității deplasării la domiciliu a medicului sau a pacientului la spital, crește substanțial numărul consultațiilor ce pot fi efectuate în aceeași perioadă de timp.

Algoritmii proprietari de inteligenta artificiala sunt folositi pentru analiza datelor colectate si interpretarea acestora. Pentru un feedback în timp real privind evoluția stării pacientului, dispozitivul are și un buton de panică pentru situația înrăutățirii bruște a stării de sănătate a acestuia, soluția având și posibilitatea de localizare exactă a pacientului.

În acest moment echipa este formată din ingineri, doctori și specialiști care lucrează intensiv pentru a finaliza testele clinice în cadrul spitalelor partenere și lansarea pe piață a produsului în cel mai scurt timp.

Ne mândrim cu faptul că vom începe o colaborare frumoasă cu acest startup inovator, mai ales că avem un interes comun – prevenția cardiovasculară. Prevenția este un diferențiator extrem de important, pentru că sănătatea nu este doar absența bolii. Când vine vremea să te evaluezi din punct de vedere medical, să-ți verifici funcția cardiacă, să mănânci corect și să începi să faci activitate fizică, nu există “Voi începe de mâine“.

Lasă un comentariu