Glicemia crescută poate declanșa evoluții mai grave la persoanele infectate cu noul Coronavirus

O lectură de aproximativ 2 minute

Pe măsură ce COVID-19 continuă să dea mari bătăi de cap în toată lumea, cercetătorii studiază tot mai mult modul în care virusul produce reacțiile în corp, în special pentru cei cu o boală cronică preexistentă.

Observațiile preliminare privind evoluția pacienților cu diabet zaharat afectați de COVID-19 au inspirat un algoritm pentru monitorizarea glucozei, care ajută la combaterea complicațiilor grave ale virusului.

O echipă de cercetători medicali din Michigan a analizat evoluția a 200 de pacienți cu COVID-19 și hiperglicemie severă, pentru a afla mai multe despre motivul pentru care un nivel ridicat al glicemiei poate declanșa complicații la persoanele infectate cu noul coronavirus.

 

Autorii principali au invocat natura inflamatorie a diabetului și hiperglicemiei, care promovează suprasolicitarea inflamatorie, rezultând o rezistență la insulină și hiperglicemie severă.

„În timpul procesului inflamator, organismul declanșează un răspuns imunitar anormal care, în loc să atace doar virusul, afectează și restul celulelor și țesuturile sănătoase ale corpului, ceea ce duce la deteriorarea rapidă a sănătății”, declară cercetătorii.

Mai exact, acești pacienți prezintă un risc crescut de ventilație mecanică, insuficiență renală și necesită medicamente pentru susținerea unei tensiuni arteriale normale și pentru a combate sindromul de detresă respiratorie acută. Studiile recente au arătat deja că există o corelație între glicemia bine controlată și nivelurile mai mici de markeri inflamatori.

O glicemie ținută sub control printr-o dietă echilibrată, verificarea periodică a valorii glicemice și consultarea unui specialist dacă sunt probleme este imperios necesară. Prevenția diabetului se face pe tot parcursul vieții printr-o alimentație echilibrată, începând din perioada copilăriei, iar aplicația Dahna vă poate ajuta cu succes în această privință!

Sursa aici

Leave a comment