Ştii care sunt riscurile activităţii profesionale?

O lectură de 3 minute

Activitatea fizică moderată este legată de beneficii pentru sănătate, dar activitatea fizică profesională, NU!

 

Primul studiu amplu, care arată că activitatea fizică moderata în timpul liber și activitatea fizică profesională,au asociații opuse privind bolile cardiovasculare si longevitatea, a fost publicat astăzi în European Heart Journal, un jurnal al Societății Europene de Cardiologie (ESC).

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă activitatea fizică atât în timpul recreației, cât și în timpul muncii pentru a îmbunătăți sănătatea.

Studiile anterioare au sugerat că activitatea fizică profesională este legată de un risc crescut de boli de inimă și de mortalitate, dar au fost prea mici pentru a explica pe deplin dacă acest lucru se referă la munca manuală sau pentru că angajații aveau stiluri de viață nesănătoase sau un statut socioeconomic scăzut (de exemplu, un nivel scăzut de educație).

Studiul actual a inclus 104.046 de femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 100 de ani din studiul general privind populația de la Copenhaga, cu măsurători inițiale în 2003-2014. Participanții au completat chestionare despre activitatea în timpul liber și ocuparea forței de muncă și au fost clasificați ca persoane cu activitate scăzută, moderată, ridicată sau foarte mare.

În timpul unei monitorizări mediane de 10 ani, au existat 9.846 (9,5%) decese din toate cauzele și 7.913 (7,6%) evenimente cardiovasculare adverse majore (MACE, definit ca infarct miocardic fatal și non-fatal, accident vascular cerebral fatal și non-fatal și alte moarte coronariană).

Profesorul Holtermann a spus: „Mulți oameni cu locuri de muncă fizică şi manuală cred că sunt sănătoși prin activitatea lor fizică, la locul de muncă și, prin urmare, se pot relaxa când ajung acasă. Din păcate, rezultatele noastre sugerează că acest lucru nu este valabil. Și în timp ce acești lucrători ar putea beneficia de activitate fizică de agrement, se resimte oboseala şi automat intervine o barieră. ”

 

În timp ce studiul nu a investigat motivele asociațiilor opuse pentru activitatea fizică ocupațională și de petrecere a timpului liber, profesorul Holtermann a spus: „O plimbare rapidă de 30 de minute vă va aduce beneficii sănătății prin creșterea ritmului cardiac și îmbunătățirea fitnessului cardiorespirator, în timp ce activitatea la locul de muncă Nu crește suficient ritmul cardiac pentru a îmbunătăți condiția fizică. În plus, munca care implică ridicarea timp de câteva ore pe zi crește tensiunea arterială timp de multe ore, ceea ce este legat de riscul bolilor de inimă, în timp ce scurte explozii de activitate fizică intensă în timpul liber crește tensiunea arterială doar pe scurt timp. ”

Viziunea profesorului Holtermann este de a reorganiza activitatea ocupațională astfel încât să imite aspectele benefice ale exercițiului de agrement. Sunt pilotate mai multe abordări, cum ar fi rotirea între stațiile de lucru pe o linie de producție, astfel încât angajații să facă un „amestec sănătos” de șezut, în picioare și ridicat în timpul unei schimbări,a spus el.

 

Acest studiu întăreşte principiul că pentru un stil de viaţă echilibrat trebuie să îmbinăm activitatea fizică recreaţională cu o dietă sănătoasă. NU e suficient doar activitatea de la locul de muncă!

Alege înţelept! Cu cât faci schimbări mai repede în comportamentul tău, cu atât reduci riscul de boli cardiovasculare! În acelaşi timp, ştim că schimbările nu sunt uşoare, de aceea am gândit aplicaţia Dahna ca acesta să devină o aplicaţie necesară în telefonul fiecăruia.

Ce poate fi mai ideal decât: să ai meniul dietetic special creat pentru profilul tău metabolic, să ai instant gramajele şi lista de cumpărături şi sfaturi pentru activitate fizică!

Descarcă Dahna şi convinge-te!

 

Sursa aici.

Leave a comment