Monitorizarea acasă oferă un control mai bun al tensiunii arteriale

O lectură de aproximativ 3 minute

Persoanele cu hipertensiune arterială își pot ține sub control mai bine valorile tensiunii dacă înregistrează datele acasă și le împărtășesc apoi cu medicul sau furnizorul de asistență medicală.

Monitorizarea la domiciliu oferă furnizorilor o imagine mai clară a valorilor reale ale tensiunii arteriale, ducând la un tratament mai personalizat și la un control mai bun al hipertensiunii. Combinarea citirilor la domiciliu cu îngrijirea tradițională la medic economisește bani prin reducerea medicamentelor și a vizitelor la medic.

Aceste descoperiri au fost comunicate în cadrul unei sesiuni științifice privind hipertensiunea arterială, organizată de American Heart Association în 2018. Monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu a îmbunătățit controlul hipertensiunii și a redus costurile medicale.

Recomandările American Heart Association / American College of Cardiology (AHA / ACC) subliniază importanța monitorizării tensiunii arteriale la domiciliu, pentru un control optim al acesteia. Cu toate acestea, monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu nu este o componentă comună a majorității planurilor de tratament. Pe baza tendințelor observate în timpul analizelor dosarelor medicale într-un  studiu pilot, cercetătorul Roy R. Champion a spus că mai puțin de unul din cinci furnizori medicali includ monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu în documentațiile pentru pacienții cu hipertensiune. În tot acest timp, aproximativ 86% dintre pacienții care foloseau monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu aveau tensiunea sub control.

Monitorizarea la domiciliu, combinată cu vizitele la medic, ajută la evitarea numărului distorsionat de „hipertensiune de halat alb”, adică atunci când tensiunea arterială este crescută într-un cadru medical, dar nu în viața de zi cu zi, și „hipertensiune mascată”, atunci când tensiunea arterială este normală într-un cadru medical, dar ridicată acasă.

Champion a studiat impactul unei intervenții care a oferit gratuit monitoare de tensiune arterială la domiciliu și resurse online și tipărite pentru a urmări citirile și a monitoriza memento-uri la 2.550 de pacienți adulți cu tensiune arterială crescută și necontrolată.

După cele șase luni de intervenție, aproape 80% dintre participanți au atins o tensiune arterială normală, folosind standardele din Healthcare Effectiveness Data and Information Set (HEDIS). De asemenea, folosind standardele AHA/ACC din 2017, 72% au reușit să-și controleze hipertensiunea.

„Chiar și cu seturi de recomandări mai stricte, am arătat că monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu este vitală pentru obținerea unei tensiuni normale în rândul pacienților hipertensivi”, a spus Champion.

Fiecare kit, inclusiv monitorul, costă în medie 38,50 USD; totuși, economiile de cost din intervenție au fost substanțiale. Intervenția a redus vizitele de birou necesare cu 1,2 vizite per participant/an și a redus semnificativ costurile serviciilor de urgență și ale medicamentelor. Monitorizarea la domiciliu îi ajută pe medici să înțeleagă mai bine valorile zilnice ale tensiunii arteriale ale pacienților, într-un mod economic, care nu crește povara asupra pacienților sau furnizorilor medicali, a spus Champion.

Un alt mod foarte important de a ține sub control tensiunea arterială este cu ajutorul alimentației și, în special, cu ajutorul dietei mediteraneene. Astfel, noi vă recomandăm să folosiți aplicația Dahna și să puneți în aplicare sutele de meniuri și rețete, pentru un stil de viață cât mai sănătos. Descarc-o acum gratuit din Google Play sau AppStore!

Sursa aici.

Leave a comment