Efectele consumului de ceai verde și cafea

O lectură de aproximativ 2 minute.

Ceaiul verde este una dintre cele mai frecvent consumate băuturi în Asia și a fost subiect de studii privind efectul său protector împotriva bolilor cronice, inclusiv împotriva bolilor cardiovasculare. Studii anterioare au concluzionat că persoanele care au consumat 3 până la 5 cani de ceai verde/zi au avut un risc de mortalitate prin BCV cu 41% mai mic în comparație cu persoanele care nu consumau în general ceaiul verde. Cafeaua este o altă bautură extrem de populară în întreaga lume și a fost și ea îndelung examinată pentru potențialul său de a reduce mortalitatea.

În cel mai nou studiu pe acest subiect, oamenii de știință au dorit să analizeze efectul consumului de ceai verde și cafea asupra mortalității în rândul supraviețuitorilor de boli cardiovasculare, efect care a fost necunoscut până acum.

Oamenii de știință din Japonia au inclus în studiul de cohortă colaborativă 46.213 participanți (478 supraviețuitori ai accidentelor vasculare cerebrale (AVC), 1214 supraviețuitori ai infarctului miocardic (IM) și 44521 de persoane fără antecedente de accident vascular cerebral sau IM), cu vârsta cuprinsă între 40 și 79 de ani, pe un interval de urmărire 1990-2009.

În perioada de urmărire medie de 18,5 ani au fost documentate 9253 de cazuri. Consumul de ceai verde a fost invers asociat cu mortalitatea prin toate cauzele în rândul supraviețuitorilor de AVC sau IM.

Consumul de cafea a fost invers asociat cu mortalitatea din toate cauzele la persoanele fără antecedente de accident vascular cerebral sau IM; nu a fost observată o astfel de asociere pentru supraviețuitorii accidentului vascular cerebral.

CONCLUZII: Consumul de ceai verde poate fi benefic în ceea ce privește îmbunătățirea prognosticului pentru supraviețuitorii AVC sau IM, în timp ce consumul de cafea poate fi benefic atât pentru persoanele fără antecedente de accident vascular cerebral sau IM, cât și pentru supraviețuitorii IM.

Arta ceaiului, născută în China, a atins perfecțiunea abia după ce a ajuns pe tărâmurile nipone și iată că această bautură reconfortantă are valențe noi în zona medicală. În aplicația Dahna vei găsi recomandat cu generozitate  consumul de ceai verde, care împreună cu planurile de dietă echilibrată vă va ajuta în menținerea unui echilibru cardiovascular.

Sursa: aici.

Leave a comment