DAHNA, aplicația românească de nutriție, vrea să depășească 100.000 de utilizatori în doi ani

Aplicația DAHNA – Diet According to the Healthy Nutritional Approach, utilă celor care doresc să aibă o viață activă și sănătoasă, ferită de boli precum cele cardiovasculare, depresie, cancer sau obezitate, țintește peste 100.000 de utilizatori în următorii doi ani.

DAHNA este singura aplicație mobilă de pe piața din România care configurează, în mai puțin de cinci minute, meniuri conform profilului metabolic al utilizatorului, rețetele pentru prepararea lor și lista de cumpărături cu ingredientele și cantitățile necesare. Creată cu expertiza cardiologilor și a nutriționiștilor, aplicația este folosită de peste 12.000 de utilizatori ai platformelor Android și iOS.

“Ideea acestei aplicații a apărut spontan, în timpul unei sesiuni de cumpărături, mai precis în timp ce eu și soțul meu ieșeam dintr-un supermarket, neplăcut impresionați de alimentele ultraprocesate existente în coșurile colegilor noștri de shopping, gândindu-ne ce util ar fi un instrument care să îți ofere extrem de rapid lista de cumpărături de alimente sănătoase, cu cantitățile de care are fiecare nevoie, pe baza unor meniuri sănătoase predefinite și care să ia în considerare un profil propriu metabolic. DAHNA, o aplicație inspirată din dieta mediteraneeană, te provoacă să-ți reinventezi relația cu alimentația, să-ți ții greutatea și sănătatea sub control și, poate cel mai important, să previi boli care azi reprezintă principala cauză de mortalitate în lume”, explică Daniela Tatu-Chițoiu, fondatoarea aplicației alături de soțul ei, medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu, care lucrează în terapie intensivă de peste 35 de ani.

 

În perioada următoare, cei doi fondatori sunt în discuții avansate cu mai mulți retaileri locali, pentru a adăuga livrarea la domiciliu a listei de ingrediente necesare preparării meniurilor DAHNA, și iau în calcul integrarea în aplicație a unor meniuri gata preparate și extinderea peste granițe.

 

DAHNA are la bază profilul metabolic al utilizatorului, configurat în funcție de vârstă, greutate, înălțime și sex. După ce este creat contul, aplicația îi calculează utilizatorului indicele de masă corporală și numărul de calorii pe care ar trebui să le consume într-o zi, ca să slăbească și să aibă o dietă sănătoasă, și îi selectează meniurile recomandate de specialiști dintre cele 200 de rețete incluse. Fiecare meniu zilnic conține câte o variantă pentru mic dejun, prânz și cină, plus două gustări, plus rețeta, ingredientele necesare și timpul de preparare. DAHNA conține și un modul de activitate fizică, cu exerciții video pentru niveluri de rezistență diferite, realizate de antrenoarea de fitness Diana Stejereanu.

Aplicația DAHNA este una dintre componentele Cardiohealth Cardioscience System, împreună cu platforma de informare și educare axată pe reducerea impactului bolilor cardiovasculare, Cardioscience Academy. Alături de alte trei companii de specialitate din domeniul medical, formează Digital Health Network, o rețea completă de soluții de medicină, care își propune să schimbe abordarea în domeniul sănătății prin utilizarea tehnologiei, cu obiectivul de a contribui la minimizarea impactului afecțiunilor din sfera cardiovasculară asupra sănătății oamenilor.

DAHNA este unul dintre cele opt proiecte din programul de pre-accelerare Food & Agri Tech Challenge, lansat la începutul anului de Impact Hub Bucharest și EFSE DF, care se va încheia în iulie, odată cu prezentarea proiectelor în fața publicului, a juriului, investitorilor și specialiștilor din domeniu.

Lasă un comentariu