DA există un moment magic în care exercițiile fizice pot oferi rezultate uimitoare!

Exercițiile fizice regulate și un stil de viață activ joacă un rol esențial în gestionarea diabetului de tip 2. Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Brigham and Joslin Diabetes Center a adus în prim-plan importanța exercițiilor fizice de după-amiază în îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet de tip 2. Această descoperire oferă noi perspective asupra modului în care momentul zilei în care ne antrenăm poate influența controlul glucozei și îmbunătățirea stării de sănătate. În plus, în contextul promovării activității fizice, aplicația Dahna sustine aceste cercatari, oferind exemple de antrenamente de fitness susținute de Diana Stejăreanu, un cunoscut antrenor de fitness.

rezistenta izometrica header

Studiul Look AHEAD (Acțiune pentru Sănătate în Diabet) a comparat o intervenție intensivă în stilul de viață cu sprijin și educație în diabet pentru pacienții cu diabet de tip 2 și supraponderali sau obezi. Scopul studiului a fost de a urmări evoluția bolilor cardiovasculare în timp și de a identifica metode eficiente de gestionare a diabetului.

Studiul a evidențiat faptul că pacienții care practică exerciții fizice de după-amiază înregistrează reduceri mai mari ale nivelului de zahăr din sânge în comparație cu cei care sunt mai activi în alte momente ale zilei. Această constatare sugerează că momentul antrenamentului poate avea un impact semnificativ asupra controlului glucozei.

Așadar exercițiile fizice regulate aduc numeroase beneficii pacienților cu diabet de tip 2. Acestea ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățesc rezistența la insulină, favorizează pierderea în greutate și reduc riscul de complicații asociate diabetului.

Aplicația Dahna reprezintă o soluție pentru a promova activitatea fizică corelată cu meniurile zilnice. Aceasta oferă utilizatorilor săi exemple de antrenamente de fitness personalizate. Diana Stejăreanu, un antrenor de fitness cu experiență, susține antrenamentele video disponibile în aplicație, oferind instrucțiuni și motivație pentru a ajuta pacienții să-și îndeplinească obiectivele de sănătate și să se mențină activi.

Concluzie

Exercițiile fizice regulate și o rutină activă de după-amiază pot juca un rol semnificativ în gestionarea diabetului de tip 2. Studiul realizat de Brigham and Joslin Diabetes Center subliniază importanța exercițiilor fizice de după-amiază în îmbunătățirea controlului glucozei. În combinație cu aplicația Dahna și exemple de antrenamente cu Diana Stejăreanu, puteți beneficia de o strategie eficientă și distractivă pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate și a controla mai bine diabetul. Prin adoptarea unui stil de viață activ și prin integrarea aplicației Dahna în rutina de zi cu zi, puteți obține rezultate durabile și o viață mai sănătoasă.

Sursa AICI

Lasă un comentariu